16 feb 2014

The Infernal Devices


Vandaag wil ik het hebben over de trilogie The Infernal Devices van Cassandra Clare. Je kent haar waarschijnlijk al van de bekende boekenreeks The Mortal Instruments. Hierin wordt het verhaal van Clary verteld. Op een avond is ze getuige van een brute moord en sinds die dag staat haar leven ondersteboven. En als haar moeder dan ook nog eens ontvoerd wordt, moet ze zich wel aansluiten bij de Shadowhunters. Over deze serie ga ik, zodra het laatste boek is uitgekomen en ik dat ook heb gelezen, nog een uitgebreid artikel schrijven. Geen zorgen daarover dus.


Nu heeft Clare ook een boekenserie geschreven die zich in het negentiende eeuwse Londen afspeelt en daar wil ik het graag over gaan hebben nu.
Deze serie gaat over Theresa "Tessa" Gray, een zeventien jarig meisje uit New York. Na het overlijden van haar tante, wordt ze door haar broer naar Londen gehaald. Haar ouders zijn lang geleden al omgekomen in een ongeluk met een wagen toen Tessa drie jaar oud was. Sinds die tijd woonde ze bij haar tante met haar broer.
Vanaf het moment dat ze in Londen aankomt, gaat het mis. In plaats van dat haar broer haar opwacht, halen twee vrouwen haar op. Ze stellen zich voor als Miss Dark en Miss Black. Tessa zoekt hier verder niets achter en gaat met de vrouwen mee. Ze hebben immers een briefje van Nate, Tessa's broer, bij zich waarin staat dat ze te vertrouwen zijn. Vanaf dit moment gaat alles bergafwaarts. Tessa wordt keer op keer bij de Dark Sisters, zoals Nate ze in het briefje noemde, geroepen, waar ze voorwerpen krijgt en gedwongen wordt te "veranderen". Tessa heeft echter geen idee waar de vrouwen het over hebben, totdat het op een moment gebeurd. Ze bevindt zich ineens in het lichaam van iemand anders. Dit is het moment waarop de Sister wachtten. Steeds vaker en vaker moet ze nu veranderen, totdat de vrouwen na zes weken verklaren dat het tijd voor haar om te trouwen met de Magister. Tessa wordt kwaad en pakt de wereldbol die in de kamer staat, om Miranda, de dienstmeid, te slaan.
Dit is ook de dag dat er ineens een mysterieuze jongen haar kamer binnenstormt als Tessa weer teruggebracht is. Hij blijkt William Herondale te heten en bevrijdt Tessa samen met Henry.
Tessa wordt naar een plaats, genaamd het Institute, gebracht. Hier komt ze erachter dat haar broer gevangen is genomen en begint de zoektocht naar hem die haar in een totaal onbekende wereld brengt. Zo komt Tessa erachter dat ze een warlock is en ze de gave heeft om in iedereen te veranderen, al was ze daar natuurlijk al gedeeltelijk achter gekomen.

Van deze boeken is een volledige trilogie geschreven. Ook zijn de boeken in manga vorm uitgegeven, waar nu de eerste twee boeken van uit zijn. Deze twee boeken heb ik thuis liggen en de tekeningen zijn werkelijk prachtig. Hier een aantal foto's die ik gemaakt heb:
Van links naar rechts: Magnus Bane (ja, dezelfde Magnus uit The Mortal Instruments), William Herondale, James Carstairs, Tessa Gray.

Ik ben echt verliefd op deze boeken en ik hoop dat jullie dat ook zullen worden, nadat jullie de boeken hebben gelezen. Een waarschuwing: Jem is van mij en van niemand anders. Blijf dus met je handen van hem af! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten